Konec ohrožení virem a médii ? Opravdu ?

8. 04. 2020 12:41:44
Nevím, jestli jste si všimli, jak se pomalinku mění dramatičnost a naléhavost zpráv kolem koronaviru. Stále umírněnější titulky. Možná to nebude konec světa? Možná jsme to zvládli? Je lepší počasí, teplo, menší strach?

Jestli mají mít nové návrhy na dořešení virové krize šanci, lidé se musí přestat tolik bát, ale musí zůstat být odpovědní a ohleduplní. A teď najít tu hranici.

Trvá to už pár týdnů, lidé si pomalu zvykají.

Úplně stejně jako se rozvíjí schopnost rezistence viru, v rámci jeho vlastního boje za přežití, se zvyšuje i rezistence u lidí. Ne vůči nakažení, ale vůči strašícím zprávám v průběhu času.

Čím déle vás někdo děsí pořád stejným způsobem a tématem, tím více se, ve většině případů, stáváme imunními vůči těmto vlivům. Prostě si zvykneme a naučíme se s tím relativně v klidu žít...

Častá a přirozená reakce organismu.

A protože média jsou závislá na počtu přečtení a klikání, budou muset začít děsit a ohromovat něčím jiným. Už zasedají redakční rady a připravují způsoby a témata, jak nadále využívat nejprimitivnějších lidských pudů.

Takže se nyní těším na velkou záplavu manipulativních a spekulativních zpráv o armageddonu v ekonomice, budeme zásobováni zprávami krachujících jednotlivců. Začnou nám předkládat výřezy z grafů a statistik, které doloží katastrofální nezaměstnanost. Budou tu výběry nejzoufalejších životních krizí. Už se pátrá po těch, kteří to nejvíce odnesli a hlavně, kteří to pomohou co nejdramatičtěji prodat. Chce to trochu hysterie...

A budou prezentovány ty nejčernější scénáře ve všem, co nás v nejbližších týdnech a měsících může potkat. A budou to ty nejčernější (žádných 50 odstínů šedi).

A to vše kvůli dvěma měsícům karantény, což je zásek šestiny roku. Pro některé velký průšvih, pro některé nulový dopad. Ale na té vlně se svezeme všichni. Nebagatelizuji, jen to je realita a všichni se s ní musíme vyrovnat. Já přišel o velikou sumu peněz... V této době mám špičku sezóny a spadl jsem z max na nula, čistá nula... Ale tak se ztráty počítat nemusí... v tomhle světě nemáme nikdo vůbec nic jistého, takže být připraven vždy na to, že může být hůř je normální součástí životní strategie.

Nezávidím všem těm, kteří nemohli přejít do hibernace, ale jejich náklady zůstaly v plné výši a výdělky šly na nulu. Těm by bylo dobré pomoci... Ale o budoucí ekonomické krizi se tu mluví už několik měsíců a média si už připravovala půdu. Jen to všechno urychlil a zvýraznil ten malý prevít Made in China. A v ekonomice platí pravidlo - krize = ozdravení a uvědomění si přežranosti. Nemluvím o těch, kteří jsou z různých důvodů na hranici přežití neustále...

Jo a bude se zdražovat. Všechno. Nenajdete argumentačně lepší nástroj pro zvýšení cen, než koronu. Dříve to bylo jen datum 1.1. Konečně lepší důvod ke zdražení. Začal bych energiemi (takový ČEZ musel přijít o spoustu peněz J ), a pak bych se vrhnul na cigára a alkohol a následně vše ostatní. Zlevní jen těstoviny, roušky a dezinfekce...

A protože korona přestane táhnout, vrátí se nám "konečně" do titulků (a pomalu už se to děje) zase stará dobrá témata. Uprchlíci, romské otázky, trochu více Trumpa, rodina Štikových, Agáta, dlouho jsem neviděl polonahou Hanku Kynychovou. Něco strachu, něco senzace a něco erotiky. A díky médiím se zase vrátíme po krk do starých s... způsobů ;)

Korona na svých schopnostech nezměnila nic, ale už byla mediálně vyčerpána... takže už má smůlu.

My budeme nyní tím, ještě před pár dny, šíleným zabijákem více či méně nenápadně promořeni. Ať už tomu budeme říkat řízené či inteligentní. Prostě občas to někdo chytí. Občas někdo v souvislosti zemře, ale už to nebude spojené s panikou a šílenstvím.

A je dobře, že se to tímto způsobem zvládlo a do budoucna zvládne. Ještě pár lidí onemocní, ještě pár lidí zemře, ještě pár výkyvů v náladě kolem korony a pomalu ji překonáme jak fyzicky, tak hlavně i psychicky. Tady klobouk dolů před tím, jak to náš národ zvládnul. To je moc fajn zjištění... A na analýzy udělaných chyb bude času dost, co by šlo udělat příště systémověji, lépe... To bych nechal na opozici všech typů. Ti se tím živí a dokážou teď zpětně perfektně říci, co by bývali, kdyby mohli, udělali jinak. Nedej bůh či demokratické volby, aby to příště spadlo na ně :) (nejsem příznivcem nějaké politické strany, mluvím obecně).

Co dál...

Ti dříve vystrašení postupně dojí své zásoby kolínek. Roušky jednorázové schováme do doby, než nás napadne něco nového, nebo se díky čínské technologii výroby poměrně rychle ekologicky rozloží ve skříni na původní materiály. Gumičku a zbytky děravé látky.

VIP kočičky a blogerky opět změní sortiment. Z prodeje hygienických pomůcek, za který by se i hyeny styděly, se zase vrátí k prodeji svých implantovaných silikonových výrobků. Ve většině o stejné kvalitě...

Kéž by nám těch pár týdnů dalo víc.

Trochu zamyšlení nad životním stylem. Trochu uvědomění, jak moc jsou naše názory modelovány mediální manipulací. Trochu ponaučení, co udělat příště, až zase přijde nějaká ta krize. Trochu zvědomění toho, že člověk není tvor všemocný, že je zranitelný a smrtelný a ani sebelepší medicína s tím nic neudělá. A pokud nevěříme na reinkarnaci, že jsme tu na nějaký čas a jednou... tak proč to po této zkušenosti nevyužít...

Hodně štěstí a zdraví všem přeživším J

Autor: Pavel Rampas | středa 8.4.2020 12:41 | karma článku: 20.40 | přečteno: 437x

Další články blogera

Pavel Rampas

Formativní hodnocení ve školách. Na prvním stupni ZŠ???

Budeme mít někdy ve vedení školství nějaké skutečné odborníky? Budeme mít konečně ministra či ministryni školství, kteří chtějí nebo vědí, jak měnit školství k lepšímu?

16.4.2023 v 15:05 | Karma článku: 12.22 | Přečteno: 352 |

Pavel Rampas

Princip Česká pošta

Proč krachují státní podniky? Proč selhávají státní firmy i v oborech, kde nová konkurence našla příležitost k dobrému byznysu? A proč se nejvíce krade všude tam, kde jde o státní zakázky nebo má dohled stát? Jednoduchá odpověď.

30.3.2023 v 12:03 | Karma článku: 31.65 | Přečteno: 815 |

Pavel Rampas

Vážený pane Bachu z MOV, okamžitě odstupte

To, co předvádí vedení MOV je donebevolající zhůvěřilost. Olympiáda by měla být o vyšších principech a o těch se vám ani nezdálo... Vy jste snad ještě horší než FIFA a to už je co říci.

9.2.2023 v 16:13 | Karma článku: 20.60 | Přečteno: 385 |

Pavel Rampas

Profesní etický kodex pro pedagogické pracovníky

Když jsem to poprvé slyšel, že se něco podobného chystá, jednak jsem nevěřil svým uším a hlavně mne zajímalo, co a s jakým záměrem z toho vznikne. A vznikl tak nádherný paskvil a nesmyslný nástroj, že až hanba.

9.12.2022 v 11:21 | Karma článku: 33.88 | Přečteno: 832 |

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 21 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 8.27 | Přečteno: 96 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 185 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.47 | Přečteno: 146 |
Počet článků 42 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1163

někdo, kdo se mnohdy ztrácí v absurditách "Matrixu" současné doby

nepíši pravdu, jen o svém náhledu, který se docela jistě může rozcházet s tím vaším...

u článků neotevírám diskuze, protože se nejedná o prostor k diskuzi, ale o prostor pro odsuzování, osobní napadání a radikalizaci v útočení

respektuji, že máte jiný (opačný) názor, tak si ho zformulujte a napište taky celý blog, já si ho přečtu a zamyslím se nad vaším názorem...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...