Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč si myslím, že je už čas na defenestraci?

Jsem tu 50 let. Zažil jsem jako dítě a teenager komunisty, zažil jsem na vysoké Sametovou revoluci, zažil jsem největší rozkrádačku státu pod vedením Klause, oficiálně nazvanou kuponová privatizace,

zažil jsem střídání ve vládě dvou největších gaunerských organizací ODS a ČSSD v různých podobách a koalicích, ale všechny ty zážitky jednoznačně přebíjí současná vláda a její působení na celou naší společnost. Korona tomu už jen nasadila korunu.

 

Babiš

Jak slíbil, tak činí. Ano, bude se mít líp.

Řídí to tu jako firmu, ale jako svojí firmu. Nenápadně obsazuje všechny důležité posty ve státní správě, která mu bude krýt zadek ve všech lumpárnách, které teprve připravuje. Totálně si vytírá, s arogancí sobě vlastní, právě ten zadek všemi našimi zákony a pravidly. A naprosto dokonale, jako motýle, kličkuje před argumenty a snahou ho konečně přivést k nějaké odpovědnosti. Má to skvěle všechno podchycené. Dokonce umí i zařídit, že vyšetřování ekologické katastrofy na Dyji proběhne velmi nestandardně. Nebýt tam pobočka Agrofertu, už všichni sedí. I průměrně inteligentnímu člověku musí být jasné, že moc a peníze, které má, v tom našem korupčním politickém prostředí dokáže perfektně využít. Víc k němu nic. Snad mu to lidi už konečně spočítají na podzim…

 

Ministři zdravotnictví

Jejich úkolem bylo zvládnout koronu a zastavit chaos v informacích a pravidlech. Výsledek po skoro roční práci? Ještě větší bordel než v březnu, kdy nikdo nevěděl, co korona dělá, neustále se zvětšující frustrace stále většího počtu lidí v republice a stále více nelogická nařízení a zavírání celého národa. A do toho nejhorší čísla na světě.

 

Existuje jasnější důkaz toho, že odpovědní to naprosto nezvládli?

 

Plné nemocnice jsou vaše odpovědnost. Vy jste měli vytvořit důvěryhodná pravidla. Vy nevíte, co děláte.

Kdybyste vylezli z těch svých kanclů, kdybyste chvíli byli v kůži těch, které jste na rok zavřeli a zakázali vydělávat peníze a nechali je žít celý rok z úspor, možná byste přemýšleli jinak. Naprosté zhůvěřilosti v nařízeních, které nemají ani základní logiku. Vy jste odpovědní za ten chaos, ale házíte to na lidi. Já se vůbec nedivím, že už vás nikdo nechce poslouchat. Protože my nejsme vaši podřízení ani děti. My umíme myslet, evidentně mnohdy lépe než vy. Zavřeli jste papulu všem vašim kritikům. Mluvit do médií a dělat poskoka Babišovi v oblasti zdravotnictví může jen ten, kdo vyznává vaši filozofii. Všichni ostatní nejsou hodni respektu ve svých názorech. Babiš jako faraon a Prymula jako plukovník s velkou hroudou másla na hlavě. A přesto zase řídící vaši strategii. Počítáte průměry z naprosto nesmyslných a nepřesných čísel. A z těchto průměrů počítáte stupně toho státního podvraťáka. A korona si frčí po svém.

Možná umíte počítat, ale naprosto neumíte řídit a už vůbec ne komunikovat. Kdysi jsem slyšel, že ministr má být především leader a nemusí být odborník. Tak s leadrem neměl ani jeden z vás nic společného. Ještě bychom mohli dosadit katastrofíka Flegra. Ten taky zná všechny viry a parazity, ale vůbec si neuvědomuje, co dělá svými děsivými věštbami za binec mezi lidmi. Trošku možná jestli trochu toho Aspergera neprošlo kolem něho???

 

A nejlepší je, že až vy půjdete od válu, nebudete mít vůbec žádnou odpovědnost za to, co jste tu za ten rok způsobili. Ani zemřelé, ani státní dluh, ani největší rozkrádačky a tunely od Kupónovky a Blanky. Jenom za provizorní nemocnici v Letňanech byste měli jít sedět na pár let… a to vůbec netušíme, jaké tunely se objeví za pár let kolem roušek a vakcín a dotací…  Už teď byste za ten bordel měli dostat stejnou odměnu, kterou jste zavřeli hubu většině lidí z kultury a osvč. Těch 500,- na den, 15000,- na měsíc, z čehož mají zaplatit tito lidé nájem, jídlo, daně, sociálku i zdravotní a všechno ostatní… Úplně vás vidím, jak to zvládáte rok a navíc v chaosu, kdy nevíte, co bude pozítří. Vy sice makáte hodně hodin, ale pro nás naprosto ne k užitku a ještě za to berete statisíce. Pak nemůžete nikdy pochopit, že ti na druhé straně už toho mají opravdu dost.

Chraňte nemocné a rizikové skupiny a nás ostatní, kteří mají i koronu za sebou a nebo na háku, nechte našemu osudu a naší odpovědnosti. Nechci, aby mi plukovník zakazoval chodit na běžkách v lese, nechci, aby mi kdokoliv z vlády zakazoval dělat věci, které nemají na epidemii vůbec žádný vliv. Nechci aby politici přebírali odpovědnost za mé zdraví.

 

Ministr školství

Mohl bych se zeptat, jestli pan Plaga zastupuje školy, DDM, žáky a rodiče a nebo je mluvčím či sekretářkou ministra zdravotnictví? Pan ministr nám pouze tlumočí, co mu nařídili. A nějaké zájmy rodičů a dětí? Opravdu jste tam jen kvůli zformulování metodických pokynů, jak si umýt ruce dezinfekcí, na jak dlouho otevřít každé druhé okno a jak uspořádat židle při maturitě?

Jste pedagog. Máte představu, co udělal ten rok s návyky a morálkou dětí?

Kdybyste měl na to koule a jasně rozhodl, že děti do školy prostě chodit musí a doma zůstanou jen nemocní a nebo ohrožení, včetně pedagogů, věřte mi, že většina z nás rodičů i pedagogů by za vámi stála. Byla by to naše odpovědnost, jestli dítě do školy pošleme a nebo ne. Podívejte se po ulicích odpoledne, na skupinky školáků v parku a okýnek kavárniček, jak jsou k smrti vyděšení, že by se nakazili. A jejich rodiče jsou s tím v pohodě.  Vy jste ale alibisticky obětoval jeden rok studentů. Ve vzdělání, v pohybu, v návycích. Děti nejsou riziková skupina, většina učitelů by chtěla učit. I za větších hygienických opatřeních. Ale vy jste pedagogům a školství úplně k ničemu. Vymýšlíte jen jak to, co jste způsobil svým alibismem, jak opravovat v hodnocení a změnách náročnosti zkoušek. A to nemluvím o tom, že ředitelé jsou z toho chaosu v nesmyslných nařízeních úplně na mraky. Kam se na to hrabe Hlava XXII. Ani když vám odebrali sport a dali ho dalšímu ryzímu charakteru Hniličkovi, který byl pracovně na oslavě největšího veksláka z Teplic, ani když vám zůstalo jen školství, neudělal jste pro uklidnění a zjednodušení života ředitelů a učitelů nic zásadního. A to je ještě legrace, že v době největšího chaosu necháte do škol lézt inspekci… Možná, že jste si nevšiml, že do vaší gesce patří i DDM a SVČ. Na ty zapomínáte ve všech nařízeních úplně a vůbec netušíte, jak je zásadně ohrožujete v existenci, při své ignoraci této velmi důležité součásti našeho vzdělávacího systému. Vaší odpovědností, pane ministře, je také, aby se po skončení epidemie nezačalo šetřit právě na vzdělávání. A na to jsem opravdu zvědavý, jak tuhle roli ustojíte, když už teď zapomínáte, za koho máte kopat.

 

Ministryně sociálního rozdávání

Paní Maláčová je moje oblíbenkyně. Je úžasná a kompetentní, protože má srdíčko na správném místě. Vybere si skupinu lidí, třeba důchodce (shodou okolností její hlavní voličský potenciál) a bez ohledu na to, kolik z nich bere jaký důchod, všem pošle penízky. I těm, kteří vlastně dopad epidemie neměli jak finančně poznat, ba dokonce jsou nuceni i nechtěně šetřit, jinak by totiž hodně peněz utratili třeba za kulturu. Jste paní ministryně opravdu skvělá. Plošné rozhazování státních peněz z poloviny mezi zcela nepotřebné je úžasná ministerská dovednost… Je škoda, že to není z vašeho, paní Maláčová.

 

A opozice?

Vidím obrázek velkého arogantního až bych řekl skoro agrofertního vlčáka a docela malého vystrašeného a chvějícího se mopslíka, který svými drobounkými zoubky ožižlává zadní nohu vlčáka…  Nechce se mi vkládat moc nadějí do našeho navíc staronového opozičního koaličního mopslíka, že by nám v budoucnu nějak pomohl. Navíc s tím jeho charakterem to taky nebude úplně ok. Hlasitě štěká jen za plotem, kde nemá odpovědnost. Jinak je to taky pěkný podvraťák. Mrkněte do jeho třicetiletého rodokmenu…

 

Nezapomněl jsem na někoho? Zapomněl. Na prezidenta. Ale to je jedno. V současné době je tento úřad ke dvěma věcem. Ke smutku z toho, kam směřuje a ještě je  k ničemu.

 

Tak co? Už je čas? A odkud je hodit? Mně se nechce čekat s hadrem na hubě až do podzimu…

Autor: Pavel Rampas | pátek 5.2.2021 8:51 | karma článku: 20,84 | přečteno: 634x
  • Další články autora

Pavel Rampas

Formativní hodnocení ve školách. Na prvním stupni ZŠ???

Budeme mít někdy ve vedení školství nějaké skutečné odborníky? Budeme mít konečně ministra či ministryni školství, kteří chtějí nebo vědí, jak měnit školství k lepšímu?

16.4.2023 v 15:05 | Karma: 12,22 | Přečteno: 352x | Společnost

Pavel Rampas

Princip Česká pošta

Proč krachují státní podniky? Proč selhávají státní firmy i v oborech, kde nová konkurence našla příležitost k dobrému byznysu? A proč se nejvíce krade všude tam, kde jde o státní zakázky nebo má dohled stát? Jednoduchá odpověď.

30.3.2023 v 12:03 | Karma: 31,65 | Přečteno: 815x | Společnost

Pavel Rampas

Vážený pane Bachu z MOV, okamžitě odstupte

To, co předvádí vedení MOV je donebevolající zhůvěřilost. Olympiáda by měla být o vyšších principech a o těch se vám ani nezdálo... Vy jste snad ještě horší než FIFA a to už je co říci.

9.2.2023 v 16:13 | Karma: 20,84 | Přečteno: 385x | Miniblogy

Pavel Rampas

Profesní etický kodex pro pedagogické pracovníky

Když jsem to poprvé slyšel, že se něco podobného chystá, jednak jsem nevěřil svým uším a hlavně mne zajímalo, co a s jakým záměrem z toho vznikne. A vznikl tak nádherný paskvil a nesmyslný nástroj, že až hanba.

9.12.2022 v 11:21 | Karma: 33,88 | Přečteno: 834x | Společnost

Pavel Rampas

Poděkování vládě

Chtěl bych vám touto cestou moc poděkovat, že jste nás zachránili. Udělali jste virtuální strop energiím. Stejně, jako jste nás dříve zachránili před covidem a stejně jako nás chráníte před přestřelenými maržemi benzinek...

13.9.2022 v 17:23 | Karma: 37,01 | Přečteno: 945x | Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Počasí v Česku ovlivní saharský prach, vytvoří oblačnost. Stoupá i riziko požárů

28. dubna 2024  7:47,  aktualizováno  10:32

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Na Pardubicku narazil řidič do patníku, značky i stromu. Nehodu nepřežil

28. dubna 2024  10:13

V noci na neděli zahynul u Sezemic na Pardubicku pětatřicetiletý řidič. Havaroval se svým vozem BMW...

Jsem dospělý muž, který kandiduje proti dítěti, utahoval si Biden z Trumpa

28. dubna 2024  10:09

Americký prezident Joe Biden na sobotní večeři pořádané sdružením zpravodajů v Bílém domě vtipkoval...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2091x
někdo, kdo se mnohdy ztrácí v absurditách "Matrixu" současné doby

nepíši pravdu, jen o svém náhledu, který se docela jistě může rozcházet s tím vaším...

u článků neotevírám diskuze, protože se nejedná o prostor k diskuzi, ale o prostor pro odsuzování, osobní napadání a radikalizaci v útočení

respektuji, že máte jiný (opačný) názor, tak si ho zformulujte a napište taky celý blog, já si ho přečtu a zamyslím se nad vaším názorem...